Danske politikere fordømmer angreb i Nice

Skrevet af admin

15/07/2016

Dagens topnyheder

Angrebet i Nice i Frankrig natten til torsdag, hvor mindst 84 personer har mistet livet, har rystet danske politikere, som på Twitter fordømme angrebet.

- #AttentatNice er et angreb på os alle. Et angreb på demokratiet og menneskerettighederne. Danmark står sammen med Frankrig og ofrenes familier i sorgen, skriver statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter.

De Radikale kalder angrebet for en tragedie.

- Tragedie i Nice, hvor mange uskyldige er dræbt under fejring af nationaldagen. Så forfærdeligt. Alle tanker til sårede og efterladte, skriver De Radikales leder, Morten Østergaard.

Hos Socialdemokraterne er der også tanker til de berørte.

- Forfærdeligt, fejt og usselt angreb på mænd, kvinder og børn i Nice. Mine tanker går til ofre og pårørende, skriver den politiske ordfører Nicolai Wammen.

De Konservatives partiformand kalder angrebet for "vanvittigt".

- Endnu engang har mange mistet deres kære. Det er rystede og vanvittigt, det vi ser og hører fra Nice, skriver Søren Pape Poulsen.

Hos Liberal Alliance og Dansk Folkeparti fordømmer man angrebet.

- Vi skal ikke lade os kue af terrorens hadefulde ansigt, skriver folketingsmedlem og erhvervsuddannelsesordfører Malene Harpsøe.

Anders Samuelsen, der er politisk leder for Liberal Alliance, skriver, at magtesløshed skal afløses af vilje til at handle.

- Rædselsfuld terrorisme. Man rammes af lige dele raseri og afmagt. Men følelsen af afmagt skal afløses af vilje til at handle, skriver han.

Også Enhedslisten sender tanker til ofrene.

- Der er sket noget helt forfærdeligt i Nice. Tanker til ofrene og et stille håb om, at det ikke er endnu et vanvittigt terrorangreb, skriver den politiske ordfører, Pernille Skipper.

/ritzau/