Danske politikere skal diskutere homolov i Moskva

En dansk delegation rejser i begyndelsen af februar til Moskva for at danne sig et indtryk af forholdene for seksuelle minoriteter i Rusland, efter at landet har vedtaget nye love, rettet mod homoseksuelle.

Delegationen med socialdemokraten Mogens Jensen i spidsen blev inviteret af formanden for den russiske statsduma, Sergej Narisjkin, efter at han havde modtaget kraftig kritik under Europarådssessionen Strasbourg i september.

Dumaformand Narisjkin svarede igen på kritikken ved at invitere Mogens Jensen og andre til at komme til Rusland for ved selvsyn at danne sig et indtryk af forholdene for homoseksuelle. Formanden påpegede, at de havde lov til at holde ferie.

- Jeg er glad for, at det nu bliver muligt, kritisk at drøfte diskriminationsloven mod homoseksuelle på højt politisk niveau i Moskva, siger formanden for den danske delegation til Europarådet, Mogens Jensen (S), der tog Narisjkin på ordet og takkede for invitationen.

Ud over Mogens Jensen deltager også Michael Aastrup Jensen fra Venstre og Nikolaj Willumsen fra Enhedslisten i rejsen til Moskva, der finder sted samtidig med vinter-OL i den russiske sortehavsby, Sotji.

- Det er bekymrende og meget kritisabelt, at Rusland har vedtaget en lov, der både dæmoniserer og diskriminerer homoseksuelle, og det strider helt klart mod den europæiske menneskerettighedskonvention, siger Mogens Jensen.

Han begrunder det med, at Rusland har tilsluttet sig konventionen som medlem af Europarådet.

- Jeg ser invitationen fra Duma-formanden som et signal om, at man i Rusland begynder at lytte til den massive internationale kritik, der har været af angrebet på homoseksuelles basale rettigheder. Det er altafgørende, at vi kan fastholde det pres, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip