Danske privathospitaler drejer nøglen om på stribe

Det er ifølge Børsen de triste fakta for de danske privatsygehuse, der blandt har fået det sværere på grund af de lavere afregningstakster. Derudover presser regeringens udvidelse af behandlingsgarantien fra én til to måneder privathospitalerne.

»Når man fra politisk side ikke ønsker, vi er der, så er det svært,« siger Peter Langkjær, tidligere bestyrelsesformand i Arresødal Privathospital, der nu er gået konkurs, til Børsen.

»Det er så politisk drejet - og i øjeblikket tager man kapacitet ud af markedet i en sand hast, der betyder, at de offentlige hospitaler dårligt kan overkomme det,« fortsætter han.

Men der er ikke umiddelbart udsigt til en politisk håndsrækning til privathospitalerne, hvis sygehusaktivitet er halveret til 1,25 procent siden 2008.

»Vi har intet imod privathospitaler. Men vi har ikke et ansvar for at holde deres økonomi på ret køl,« siger sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) til Børsen.

»Nu er regelsættet, som det er, og i det omfang, privathospitalerne kan få god drift ud af det, er det selvfølgelig rigtig godt,« fortsætter han.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip