Danske rambo'er starter på Bornholm

Alle kender Rambo og hans evne til at flå bataljoner fra hinanden med en bue og lidt sprængstof. Sådan ender enkeltkæmperne på Bornholm ikke, men kurset er kun for de 'bedste af de bedste'.

- Du bliver ikke en ny Rambo, fortæller Peter Flade til Dagens.dk. Han er senior sergent ved Opklaringsbataljonen på Bornholm, der står for enkeltkæmperkurset. Han fortsætter:

- Du bliver trænet i dine personlige færdigheder som soldat og får fin tunet dine egenskaber, samtidig med, at du virkelig bliver testet.

Enkeltkæmperkurset kunne ellers lyde som en uddannelse, hvor man ender ud som en dræbermaskine på niveau med Rambo. Selvom det ikke er tilfældet, så bliver kurset brugt af flere som et springbræt til eliteuddannelserne i Forsvaret:

- Det er et kursus for ambitiøse soldater. Der er meget hårde fysiske og psykiske krav, og flere bruger kurset til at prøve sig selv af, inden de skal starte som frømand eller jægersoldat, forklarer senior sergent Peter Flade til Dagens.dk.

Der starter i gennemsnit 30 aspiranter på kurset, men når de to uger er slut, er der kun 4-5 mand tilbage, som har gennemført. De falder fra på både færdigheder, men også de hårde fysiske krav, som stilles til kursusdeltagerne.

Begrebet 'enkeltkæmper' dækker over soldaternes færdigheder, så som skydning, evner med et kort og overlevelsesteknik.

Ønsker du, at prøve kræfter med kurset, så skal du være lidt af en soldat. Du skal have en soldaterbaggrund, og de fleste som søger ind, har allerede været udsendt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip