Danske rastepladser er plaget af seksuelt hærværk

Vejdirektoratet er blevet godt trætte af seksuelt motiveret hærværk på en række rastepladser, hvor sexhungrende mænd borer hul mellem toiletbåse, så de kan dyrke sex med ukendte partnere gennem væggen. 

Hullerne er såkaldte gloryholes, og vejdirektoratet har stort besvær med at få dem dækket til igen. 

- Vi dækker hullerne til, når vi opdager dem. Men hullerne kommer igen. Selvom vi spartler og maler, så har vi et fænomen i vores toiletbygninger, hvor der bliver lavet huller i væggene, siger afdelingschef ved Vejdirektoratet Niels Christian Kvistgaard, til DR. 

Derfor tager Vejdirektoratet drastiske metoder i brug og fjerner hvert andet toilet på de mest udsatte rastepladser.

- Når vi renoverer bygningen, så sætter vi ikke skillevæggene op igen på grund af hærværket, siger Niels Christian Kvistgaard.

Ifølge DR er der flere hjemmesider, hvor brugerne af hullerne fortæller om steder, de er blevet lavet, så fremmede kan mødes, og det er problematisk, ifølge en sexolog. 

- Det er en risikabel måde at have sex på. Der er spændingen som et krydderi og noget ekstra. Man overgiver kontrollen over sin krop til andre mennesker, siger sexolog ved Aalborg Universitetshospital, Astrid Højgaard.

Samtidig er der mange forskellige typer mænd, der bruger gloryholes, fortæller hun.

- Det er både gifte og ugifte. Mænd der bor med andre mænd, eller mænd der bor med kvinder. Det kan være en helt almindelig familiefar, der søger ekstra, siger sexologen.

En optælling DR Nordjylland har lavet ud fra kort på nettet, viser, at der er 35 rastepladser med gloryholes i Danmark.

Dagens Gossip