Danske regioner sætter fokus på medicinpriser

Skrevet af admin

31/01/2016

Mest læste i dag

Danske Regioner drøfter på sit bestyrelsesmøde fredag 5. februar, hvordan hospitaler og andre dele af sundhedssystemet klarer de stadig stigende udgifter til ny medicin. Men bestyrelsen vil ikke oprette et nyt institut, som skal prioritere medicin efter pris.

Det oplyser Danske Regioners bestyrelsesformand, Bent Hansen, (S).

- Vi skal ikke diskutere et prioriteringsinstitut. Vi har en proces i gang på baggrund af en generalforsamlingsbeslutning sidste år om, hvordan vi kan få mere ud af sundhedskronerne, siger Bent Hansen og fortsætter:

- Men vi diskuterer ikke et prioriteringsinstitut. Vi diskuterer, hvordan vi kan gøre det bedre i forhold til de institutioner, vi selv har lavet, KRIS og RADS, (regionernes to medicinråd).

Bent Hansen udtalelse kommer som reaktion på, at redaktør Kristian Lund i Onkologisk Tidsskrift oplyser, at "Bent Hansen, Jens Stenbæk og den øvrige bestyrelse (skal) drøfte muligheden af at indføre et prioriteringsinstitution ..." og videre:

"Tanken er at bygge institutionen op om den eksisterende organisation, nemlig KRIS suppleret af RADS, men på en sådan måde, at den skal godkende lægemidler ved at inddrage deres økonomi, og ikke bare, som i dag, med udgangspunkt i lægemidlernes effekt", skriver tidsskriftet.

Danske Regioner skal i stedet vurdere, hvordan de kan klare stigende priser på nye lægemidler, forklarer Bent Hansen.

- Vi går videre ad den vej for at se på, hvordan vi kan gøre det endnu bedre med det prispres, så vi har sikkerhed for, at vi bruger dem rigtigt, når vi bruger nogle penge på noget, siger Bent Hansen.

Han har ikke tal for, hvor meget, Danske Regioner i år betaler ekstra for ny, dyr medicin.

- Vi har ikke noget præcist bud. Det er nok en god idé at se, hvordan udviklingen er i 1. kvartal, siger Bent Hansen.

/ritzau/