Danske rejseselskaber følges hjem fra Egypten

De største danske rejseselskaber går nu sammen om at få danske turister hjem fra det urohærgede Egypten søndag.

Der er tale om et stort fly, fra Spies' moderselskab Thomas Cook, med plads til 405 passagerer, der som skal bringe danske og norske turister fra Spies, Star Tour og Apollo Rejser kommer hjem.

- I den danske rejsebranche er der tradition for, at vi hjælper hinanden i uventede situationer, når danskere skal hentes hjem, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

- Det skete også under tsunamien i 2004, da vi var først med et evakueringsfly til Thailand og hurtigt effektivt skulle have folk hjem, tilføjer han.

Uroen i landet har fået Udenrigsministeriet til at ændre deres rejsevejledning, men Torben Andersen understreger, at der ikke er tale om en krisesituation med en decideret evakuering.

- Når Udenrigsministeriet ændrer deres rejsevejledning i lande, hvor vi har rejsende, følger vi den slavisk, siger han.

Uroen ulmer hovedsageligt i Egyptens større byer, og charterdestinationen i Hurghada ved Rødehavet er således ikke hårdt ramt.

- Vi har dog endnu ikke hørt om nogen, der har tænkt sig at blive dernede og finde hjem selv. Det er for ukomfortabelt for dem at skulle tage til Kairo og selv finde en afgang frem for at flyve direkte fra Hurghada med os, siger Torben Andersen til Ritzau.

De danskere, der befinder sig i Egypten med en uges ophold, rejser hjem planmæssigt mandag. Således er det kun rejsende med to ugers ferie i landet, der får forkortet deres ferie og rejser hjem søndag, otte dage tidligere end forventet.

Ifølge Torben Andersen vil samtlige turister få refunderet de tabte feriedage.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip