Danske scorekonger dominerer i Tyskland

For en uge siden blev HSV Hamburgs danske fløj Hans Lindberg hyldet som topscorer i Champions League, da hans tyske hold havde vundet finalen over Barcelona.

Lørdag kunne han modtage samme hyldest som topscorer i den tyske bundesliga efter sidste spillerunde i ligaen. En titel Lindberg i øvrigt også har i den tyske pokalturnering.

Og for dansk håndbold stopper det ikke dér. For også på andenpladsen og tredjepladsen på listen over mest scorende spillere i verdens hårdeste liga er der danskere.

Lige efter Hans Lindberg, der scorede to mål i sidste kamp mod Melsungen og sluttede med i alt 235 mål, heraf 99 på straffekast, kommer Anders Eggert fra Flensburg/Handewitt, der nåede 221 mål (103 på straffekast), mens Morten Olsen fra TSV Hannover-Burgdorf sluttede som tredjebedste målskytte i tysk herrehåndbold med 205 scoringer (58 på straffekast).

Alle tre danskere har i øvrigt spillet samtlige 34 ligakampe for deres klubber i denne sæson.

Resultaterne efter sidste spillerunde flyttede ikke rundt på meget i ligaen. THW Kiel med René Toft Hansen er for længst blevet mestre, mens Flensburg-Handewitt og Rhein-Neckar Löwen bliver de to andre sikre hold i Champions League.

Flensburgs sejr lørdag over TuS N-Lübbecke på 30-28 sikrede dog Anders Eggert, Lasse Svan Hansen, Thomas Mogensen, Søren Rasmussen og Michael V. Knudsen sølvet i tæt duel med Niklas Landin og Rhein-Neckar Löwen, der fik bronze.

De nykårede Champions League-vindere fra HSV Hamburg er som udgangspunkt kun kvalificeret til Europa League via den femteplads, holdet sluttede på, da der ikke er automatisk deltagelse til CL-turneringens vinder længere.

Hans Lindberg og holdet kan dog stadig håbe på at blive tildelt et wildcard fra EHF til næste års turnering. Så den danske højre fløj igen kan jagte titlen som tredobbelt scorekonge for sin klub.

Dagens Gossip