Danske sejlere blander sig i medaljekampen på Mallorca

Fire danske både er med helt fremme i medaljekampen ved det igangværende Europa Cup-stævne på Mallorca.

I kvindernes 49'er FX er Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen sikre på at sejle minimum en sølvmedalje hjem forud for lørdagens Medal Race, hvor den kommende danske OL-duo skal forsøge at vippe en hollandsk båd væk fra førstepladsen.

I Laser Radial blander to danske både med Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni sig i førerfeltet.

Rindom indtog førstepladsen frem til fredag, hvor to dårlige sejladser sendte hende ned på en samlet fjerdeplads. Sarah Gunni sejlede sig samtidig op på andenpladsen, så der reelt er to danske medaljebud i lørdagens Medal Race.

Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni kæmper hver især for at sikre sig en enkelt dansk OL-billet i Laser Radial. Hvem det bliver, afgøres i midten af april.

I Nacra 17 er de nykårede VM-sølvvindere Allan Nørregaard og Anette Viborg på femtepladsen. Den danske Nacra-duo har senere lørdag mulighed for at få bronze, når bådene skal i vandet for sidste gang ud for Mallorca.

Veteranen Jonas Høgh-Christensen, der vandt sølv ved OL i London for fire år siden, endte på en 16.-plads i finnjolle.

I herrernes 49'er sluttede den nye konstellation med Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck på en 12.-plads. For godt en måned siden brød Warrer sit samarbejde med den hidtidige makker Anders Thomsen.

12.-pladsen på Mallorca svarer til Dansk Sejlunions forventninger. Yderligere to stævner vil afgøre, om unionen indstiller Warrer og Lübeck til deltagelse ved sommerens OL i Rio de Janeiro.

Sejlunionen oplyser, at man i herrernes Laser-klasse vil indstille Michael Hansen til OL. Den 26-årige Fredericia-sejler endte på en placering som nummer 35 i Laser Radial på Mallorca.

/ritzau/

Dagens Gossip