Danske sejlere henter tre medaljer på Mallorca

Der blev hentet danske medaljer, da årets første Europa Cup-stævne sluttede på Mallorca lørdag.

En enkelt sølvmedalje og to bronzemedaljer lød det danske udbytte, da alle sejladser var færdige.

I kvindernes 49'er FX var Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen, der allerede er udtaget til OL i Rio de Janeiro, på forhånd sikre på mindst en sølvmedalje, og det ændrede finalesejladsen ikke på.

Det betød, at Holland tog guldet foran danskerne, som dermed har hentet to sølvmedaljer i år, da det også blev til sølv ved World Cup-stævnet i Miami i januar.

Næste opgave for de to danskere bliver således EM i Barcelona, der sejles om to uger.

I Nacra 17 leverede Allan Nørregaard og Anette Viborg en flot andenplads i Medal Race. Det var nok til at skubbe dem tre pladser frem i den samlede stilling, hvilket udløste en bronzemedalje.

Nørregård og Viborg er også OL-klar, efter at de to hentede VM-sølv i februar.

I Laser Radial-klassen sluttede Anne-Marie Rindom med en tredjeplads i Medal Race. Det betød, at Rindom avancerede en enkelt plads og også hentede bronzemedalje.

Til gengæld måtte den anden dansker i samme klasse se sig sat tre pladser tilbage. Det betød, at Sarah Gunni sluttede uden for medaljepladserne på en femteplads.

Anne-Marie Rindom og Sarah Gunni kæmper for at sikre sig en enkelt dansk OL-billet i Laser Radial.

Sidste opgave inden OL-udtagelsen bliver VM, der sejles i Mexico inden for kort tid. I midten af april forventes det afgjort, hvem af de to sejlere, der indløser OL-billetten.

/ritzau/

Dagens Gossip