Danske selskaber undgår fortsat Sharm el-Sheikh

Det får ingen umiddelbart betydning for danske rejsende, at selskaberne British Airways og EasyJet nu suspenderer alle flyvninger til den egyptiske ferieby Sharm el-Sheikh frem til efter nytår.

I Danmark har man nemlig allerede taget konsekvensen af, at et russisk Airbus-fly 31. oktober styrtede ned som følge af en bombeeksplosion, der dræbte alle 224 personer.

- Der er ingen, der rejser derned lige nu. Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til den sydlige Sinai-halvø inklusiv Sharm el-Sheikh, og derfor er alle flyvninger dertil indstillet, indtil rejsevejledningen bliver lavet om igen, siger Henrik Specht, der er direktør for brancheforeningen Rejsearrangører i Danmark.

De, der måtte få lyst til en tur ned i varmen og Rødehavet, behøver dog ikke afvente, at trusselsniveauet i Sharm el-Sheikh ændrer sig til det bedre.

De fleste rejsearrangører har nemlig omdirigeret flyene til Hurghada, der ligger lidt længere sydpå på det egyptiske fastland, fortæller Henrik Specht.

6. november besluttede Udenrigsministeriet at ændre sin rejsevejledning til Egypten, da det kom frem, at det var en bombeeksplosion, der fik det russiske fly til at styrte ned.

Andre britiske selskaber som Thomas Cook, Monarch og Thomson har allerede indstillet deres flyvninger til Sharm el-Sheikh indtil videre.

Udenrigsministeriet fraråder i øvrigt også alle rejser til den nordlige del af Sinai-halvøen, ligesom man advarer mod høj risiko for terrorhandlinger i hele landet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip