Danske sølvvinder: 'Det er klasse'

Tidligere på sæsonen vandt 18-årige Mads Pedersen ungdomsudgaven af Paris-Roubaix, og lørdag middag blev det så til VM-sølv i Firenze. Det danske talent stormer ind på den internationale scene, og Roskilde-rytteren ønskede da heller ikke at skjule sin glæde, da han stod med sølvmedaljen om halsen.

- Det er rigtig fedt. Hele det store arbejder som vi laver i dag betaler sig, så alle er glade. Det har været en fantastisk sæson, og nu gør vi det færdigt. Det er klasse, fortalte Mads Pedersen, som blev lykønsket med et kys af sin kæreste Cecilie Uttrup, der også kører for det danske landshold.

Vinderen af løbet blev hollandske Mathieu Van der Poel. Han var klart den bedste, og derfor en fortjent vinder, mener Mads Pedersen. Danskeren kæmpede sig igennem den sidste rundstrækning i Firenzes gader. På stigningen Fiesole var det ved at gå galt.

- Jeg fik kramper i begge mine lår, så jeg måtte ned på den lille klinge og få rullet kramperne ud af benene igen. På toppen fik jeg det overraskende fint igen, så jeg kunne hente dem på nedkørslen. Og så har man bare den der fandenivoldskhed på den sidste stigning, hvor der er fem kilometer hjem. Derfra er det bare ren overlevelse, fortæller han.

18-årige Mads Pedersen kører for Team Roskilde i denne sæson. Han har en ny aftale på plads for næste sæson, men vil ikke afsløre for hvilket hold han skal køre. I første omgang er det ikke en professionel kontrakt.

- Jeg vil gerne udvikle mig som cykelrytter og blive endnu bedre, end jeg er nu. Jeg vil lære af dem, jeg kommer til at lære af. Min drøm er at få en professionel kontrakt, så jeg kan leve af det, og køre sammen med de bedste ryttere i verden. Det håber jeg på, siger Mads Pedersen, som allerede er på radaren hos nogle af de største hold i verden. Blandt andet hos Brian Holms Omega Pharma-Quickstep.

- Jeg kan godt fortælle, at jeg var med på Quicksteps udviklingscamp, og der var de da ikke helt afvisende over, at jeg kunne være noget for dem på et tidspunkt. Men det er absolut ikke indenfor de næste to år. Men det er selvfølgelig fedt, at de store hold kigger på mig.

 

 

 

 

 

Dagens Gossip