Danske soldater fra Afghanistan vender hjem

Soldaterholdet, som er den sidste del af Hold 15, skulle rejse hjem søndag, men hjemrejsen blev forsinket på grund af »tekniske problemer«, og mandag var det et navigationssystem, der drillede.

Ifølge Flyvertaktisk Kommando lander soldaterne i Kastrup klokken 8.55, hvor de kan blive genforenet med deres pårørende, efter hvad dr.dk beskriver som syv forsinkelser af hjemrejsen.

»Vi må erkende, at vi har været ramt af rigtig mange uheldige omstændigheder under de seneste flyvninger, både i form af tekniske problemer, dårligt vejr og uheld. Det skaber naturligvis stor ærgrelse hos både os og ikke mindst hos de soldater, der står i Afghanistan og venter på at komme hjem og deres familier, der venter herhjemme,« sagde oberst Søren W. Andersen, chef for operationsdivisionen i Flyvertaktisk Kommando, i en pressemeddelelse mandag.

Under almindelige omstændigheder ville man have indsat et andet fly, der kunne bringe de danske soldater hjem, men det er ifølge Flyvertaktisk Kommando en besværlig opgave at få de fornødne tilladelser på plads fra de lande, der bliver overfløjet.

I alt har 560 soldater været af sted på Hold 15, hvis plads nu er overtaget af Hold 16 med i alt 275 mand, som skal gøre klar til den danske tilbagetrækning.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip