Danske soldater sidder fast i Afghanistan

Søndag blev hjemrejsen forsinket på grund af »tekniske problemer«, og mandag er det et navigationssystem, der driller. Det er ifølge dr.dk syvende gang, at soldaternes hjemrejse bliver forsinket.

»Vi må erkende, at vi har været ramt af rigtig mange uheldige omstændigheder under de seneste flyvninger, både i form af tekniske problemer, dårligt vejr og uheld. Det skaber naturligvis stor ærgrelse hos både os og ikke mindst hos de soldater, der står i Afghanistan og venter på at komme hjem og deres familier, der venter herhjemme,« siger oberst Søren W. Andersen, chef for operationsdivisionen i Flyvertaktisk Kommando, i en pressemeddelelse.

Under almindelige omstændigheder ville man have indsat et andet fly, der kunne bringe de danske soldater hjem, men det er ifølge Flyvertaktisk Kommando en besværlig opgave at få de fornødne tilladelser på plads fra de lande, der bliver overfløjet.»Vi havde til denne flyvning entreret med et amerikansk selskab, der kan flyve direkte fra Afghanistan til Kastrup og har stor erfaring med disse flyvninger for på den måde at sikre os bedst muligt, at vi kunne få dem hjem til tiden. At deres fly så får tekniske problemer er bare rigtig uheldigt og ærgerligt, men alle har arbejdet på højtryk for at få problemerne løst, så flyet kan komme af sted mod Danmark,« siger Søren W. Andersen.

Hvis flyet ikke rammes af yderligere udfordringer, forventes soldaterne at være hjemme i Danmark i løbet af tirsdagen, lyder det fra Flyvertaktisk Kommando.

Dagens Gossip