Danske soldater skal træne libyere i Storbritannien

Godt 60 danske soldater og folk fra hjemmeværnet skal fra næste år træne libyske soldater i Storbritannien. De danske soldater skal træne libyerne i fællesskab med briterne, der har spurgt, om Danmark vil deltage.

Det oplyser forsvarsminister Nicolai Wammen (S).

- Jeg synes, det er rigtig positivt, at vi får mulighed for at deltage i dette træningsbidrag sammen med briterne.

- Danmark bidrog sammen med en række andre lande aktivt til at sikre den libyske befolkning mod overgreb under Gaddafi-regimet, og vi vil også bidrage aktivt til genopbygningen af Libyen, siger han i en pressemeddelelse.

De danske og britiske soldater skal træne godt 2000 libyske infanterister. Det er Libyen, der har bedt om projektet.

- Fra dansk side har vi tidligere tilkendegivet, at vi har interesse i at støtte reformer af sikkerhedssektoren i Libyen. Det er derfor vigtigt, at vi viser, at vores engagement i Libyen er seriøst, siger Nicolai Wammen.

- Libyen er fortsat meget ustabilt, og der er et udtalt behov for støtte til reform af sikkerhedssektoren, blandt andet så de kan få håndteret de mange personer tilknyttet militserne i landet.

Ud over træningen fra Storbritannien og Danmark kommer støtten til Libyens sikkerhedssektor fra USA, Frankrig, Italien, Tyskland, FN, Nato og EU.

- Efter Gaddafi-regimets fald er det vigtigt, at vi fra international side hjælper libyerne med at skabe sikkerhed i landet. Det danske træningsbidrag vil være et godt og solidt bidrag, der ligger i god forlængelse af den danske Libyen-strategi fra 2012, siger Nicolai Wammen.

- Hvis forudsætningerne er til stede, vil bidraget også kunne åbne op for et bredere sikkerhedsmæssigt samarbejde med Libyen på en række områder som for eksempel våbenkontrol, træning af den libyske flåde og udvikling af et hjemmeværn.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip