Danske soldater væk fra første række

Det glæder den danske forsvarsminister, Nick Hækkerup (S), der konstaterer, at overdragelsen passer fuldstændig med den danske strategi i Afghanistan.

»Afghanerne skal blive i stand til at tage vare på egen sikkerhed, og det er de i stigende omfang i dag. Det er rigtig godt for dem, og det er godt for os,« siger han.

I marts kom det frem, at regeringen trækker de danske tropper ud af Afghanistan allerede i 2013, et år før planlagt. Det betyder, at hold 15, som lige nu befinder sig i Afghanistan, vil være den sidste gruppe danske kampsoldater i landet.

»Udmeldingen i dag betyder ikke, at vi trækker soldaterne hjem tidligere end den dato, vi meldte ud for tre måneder siden. Vi følger vores tilbagetrækningsplan og vil nu assistere med nødvendig rådgivning og træning. Nu skal vi gå mindre i første række og mere i anden række,« siger Nick Hækkerup, der blandt andet forventer, at danske soldater skal deltage i driften af den officersskole, som er ved at blive oprettet i Kabul.

»Der er fortsat store udfordringer i Afghanistan. Der vil komme bump på vejen. Det her er ikke udtryk for, at alt ånder ro og fred, men det er et udtryk for, at afghanerne er i stand til selv at tage vare på sikkerheden,« siger forsvarsministeren.

Så sent som tirsdag morgen har et selvmordsangreb i Kabul kostet adskillige mennesker livet. Den afghanske præsident Karzai har efterfølgende meddelt, at han nu vil indlede fredsforhandlinger med Taleban i Qatar. Det kan være første skridt på vejen mod en våbenhvile i en krig, der har varet i 12 år.

I alt har 43 danske soldater har mistet livet i Afghanistan.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip