Danske soldaters hjemkomst forsinket af sandstorm

Hærens Operative Kommando (HOK) oplyser, at det engelske transportfly, der skulle have fløjet de danske soldater ud af Afghanistan, blev forsinket af en sandstorm, da det skulle flyve til Camp Bastion. Da det så kom af sted, ramte det en fugl under indflyvningen, hvilket betød, at man måtte udskyde den planlagte afrejse fredag aften.

Soldaterne bliver lørdag hentet af et andet britisk fly, der transporterer dem til De Forenede Arabiske Emirater, og herfra bliver de efter planen senere fløjet til en engelsk base uden for London, hvor de forventes at lande natten til søndag. Søndag formiddag går turen så endelig til Danmark.

»Det er desværre ikke som at tage med en bus fra Nørrebro til Hovedbanegården. Hvis der går noget galt, så kan man ikke bare sætte en ny bus ind. Med de store afstande, vi taler om, så tager det lang tid at få et nyt fly indsat,« siger Søren W. Andersen, chef for Operationsdivisionen i Flyvertaktisk Kommando, i en pressemeddelelse.

Det er soldater fra ISAF Hold 15, der nu vender hjem til Danmark efter at have været i Helmand siden februar. ISAF Hold 16, der består af godt 300 mand, overtager formelt kommandoen 8. august.

BNB

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip