Danske Spil scorer kassen på Eurojackpot

På trods af, at Danske Spil ikke længere har monopol på pengespil i Danmark, fortsætter den statsejede virksomhed med at øge indtægterne. Det fremgår af regnskabet for første kvartal, der er blevet offentliggjort onsdag.

Første kvartal 2013 gav en omsætning fratrukket præmier på 1.202 millioner kroner, hvilket næsten er 200 millioner kroner bedre end samme tre måneder sidste år. Når omkostninger, forhandlerprovision, skat med mere er regnet ind, ender det med, at kvartalsomsætningen kaster et resultat på 478 millioner kroner af sig, hvilket er 28 millioner kroner mere end første kvartal sidste år.

En af årsagerne til fremgangen er spillet Eurojackpot, som Danske Spil udbyder i samarbejde med 19 andre europæiske lande. Eurojackpot så dagens lys i foråret 2012, og det har nu vokset sig til at være Danske Spils tredjestørste lotterispil - kun overgået af onsdagens og lørdagens lottospil.

Danske Spils administrerende direktør H.C. Madsen er da også tilfreds med udviklingen.

»Vi kan med tilfredshed konstatere, at den fremgang, vi så for hele regnskabsåret 2012, fortsætter ind i 2013,« siger han i en kommentar i regnskabet og peger på de to væsentlige årsager til fremgangen:

»Eurojackpot har for alvor fået en position blandt de danske spillere, og det er også glædeligt, at vi har kunnet øge markedsandelen i det liberaliserede marked, hvor konkurrencen er hård.«

Danske Spil er 80 procent ejet af staten - de øvrige 20 procent ejes af to idrætsforbund - og overskuddet bliver fordelt mellem en lang række modtagere, der typisk har noget med sports- og fritidsaktiviteter at gøre.

Sidste år blev der på den konto uddelt i alt 1,8 milliard kroner til formålene. Danske Spil forventer, at indeværende år ender med et resultat i samme størrelse. Det på trods af at Danske Spil forventer at bruge et trecifret millionbeløb på fornyelse og udvikling af IT-systemer.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip