Danske spillere tror på succes under pres

Derfor har de danske landsholdsspillere kniven for struben på det lille iskolde og forblæste stadion i Olomouc, når det i aften moder Tjekkiet. Det ikke første gang, et dansk landshold har det, og heldigvis har det forholdsvis pæne traditioner i netop denne slags kampe.

- Jeg synes, man kan se, at når vi er nede i en bølgedal, så har vi evnen til at rejse os igen, og så er det tit, der kommer såkaldte skæbnekampe, siger landsholdets mest rutinerede spiller, Dennis Rommedahl.

Selvom man kan diskutere, præcis hvor stregen skal tegnes, for at man må bruge skæbnekampbegrebet, er det næppe helt ved siden af at pege på, at Dennis Rommedahl har været med i fire af slagsen siden hans debut i år 2000, og at han er sluppet godt fra de tre: Mod Rumænien, Sverige og Portugal i 2003, 2009 og 2011, mens han var med til at tabe til Spanien I 2007.

- Det er svært at svare på hvorfor, men på et tidspunkt bliver nogle kampe vigtigere end andre, og der er vi dygtige, især mentalt, til at kunne klare det, siger Dennis Rommedahl.

En af de unge spillere på holdet, Christian Eriksen, var med i den vigtige hjemmesejr over Portugal i 2011, og selvom Morten Olsen mener, man skal passe på med at presse de nyeste spillere for hårdt, er det netop presset, Ajax-spilleren ser som den ekstra motivation, der giver succes.

- Den slags kampe giver naturligvis ekstra tryk på os, men det er faktisk godt for os. For grunden til, at vi klarer det ok i disse kampe, er, at vi sagtens kan håndtere presset, hvilket vi jo også gjort før. Vi har for bevist, at vi kan være med, og vi ved, hvad det handler om. Vi ved hvad vi skal, og hvordan vi skal gøre det, siger Christian Eriksen, og ligesom ham tror også Michael Krohn-Dehli på, at Danmark kan gøre det igen i aften:

- Man skal jo helst levere i hver eneste kamp, og det håber jeg også, vi kan. Det tror jeg også, vi kan denne gang, for folk ved, hvad de skal, og de ved, hvad der skal til. Der er mange, der har prøvet disse kampe tidligere, så det kan være en af grundene til, at vi er gode til at holde roen og præstere i disse kampe, siger Michael Krohn-Dehli.

 

 

 

Dagens Gossip