Danske Sverige-bødler har gode minder fra naboopgør

To af de danske midtbanespillere, der kæmper om en startplads i playoffkampene mod Sverige, kan prale af tidligere at have spillet afgørende roller i naboopgøret.

Tilbage i juni 2009 bragte Thomas Kahlenberg Danmark på 1-0 i udebanesejren i den vellykkede kvalifikation til VM 2010. Og senere i kvalifikationen afgjorde Jakob Poulsen hjemmekampen, da han scorede kampens enlige mål sent i anden halvleg.

Og selvom de to rutinerede midtbanespillere begge fokuserer på kampene på lørdag og tirsdag, så er minderne gode fra de tidligere opgør.

- Nu hvor det er en kamp mod Sverige, så bliver man selvfølgelig mindet om sit mål, og det er kun dejligt. Det er trods alt en god oplevelse.

- Jeg er blevet spurgt rigtig meget til scoringen, så lige nu tænker jeg da på det. Men ellers er det ikke noget, jeg tænker så meget på, siger Jakob Poulsen.

Hos Kahlenberg, der i 2009 scorede efter en kikset svensk forsvarsaktion, fylder det ikke noget særligt, at han dengang blev matchvinder.

- Det er altid rart at have scoret, men den her kamp handler om dagsformen. Min scoring var jo også lidt af en tilfældighed, så det lægger jeg ikke så meget i, siger Kahlenberg.

Både Kahlenberg og Jakob Poulsen er på tale til en plads på den danske centrale midtbane, hvor William Kvist og Pierre-Emile Højbjerg også er i spil.

Og for de to tidligere Sverige-bødler handler det nu om at gøre et godt indtryk ved de kommende dages træninger.

- Jeg er her for at træne og for at se, om jeg kan spille mig til en startplads. Det er det, jeg vil bruge de næste dage til, siger Jakob Poulsen.

- Og jeg synes altid, at jeg lægger en god arbejdsindsats for dagen. Forhåbentlig kan jeg også bidrage med noget konstruktivt offensivt og være med til at skabe nogle chancer og, hvis alt flasker sig, måske et mål, lyder det fra Jakob Poulsen.

Også Kahlenberg melder sig 100 procent klar til kampene.

- Jeg er mødt ind i god form, og jeg føler, at jeg har noget at byde ind med. Jeg kan bidrage med det, som jeg også tidligere har bidraget med i kvalifikationen og i Brøndby.

- Jeg er en boldfast spiller, som man kan give bolden, og som kan levere den videre på en god måde, lyder det fra Kahlenberg.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip