Danske svin får mere antibiotika

»Jo mere antibiotika, man bruger til svin, desto større er risikoen for mennesker. De resistente bakterier kan overføres til mennesker, og vi ved, at hvis de bakterier giver problemer hos mennesker, kan man ikke behandle med antibiotika, fordi bakterierne er blevet resistente,« siger Frank Aarestrup til DR Nyheder.

Sidste år steg forbruget af antibiotika til svin også - med 10,5 procent mere pr. kilo kød i 2012 i end i 2011. Og dermed ser det ud til, at regeringens mål om at sænke svineproducenternes forbrug er slået fejl.

Fra 2010 til 2011 faldt forbruget ellers med 20 procent - blandt andet som følge af ordning med påbud til de landmænd, der brugte for meget antibiotika. I november besluttede man fra politisk hold at holde fast i den ordning, ligesom man også løbende vil sætte grænseværdier for forbruget af antibiotika.

Ifølge DR Nyheder mødes forligspartierne torsdag for at drøfte, om grænseværdien skal være lavere, og fødevareminister Mette Gjerskov (S) har tidligere talt om yderligere stramninger.

Dagens Gossip