Danske talenter for dyre for udlandet

Superligaens største talenter har så stor succes i den hjemlige liga, at flere af dem må væbne sig med tålmodighed, inden det ventede klubskifte til udlandet falder på plads.

I takt med at pengene er blevet små, er de unge spilleres rolle blevet meget større i de danske klubber.

Det betyder, at prisen stiger, fordi spillernes værdi for klubben er højere.

- Prisen på et stort talent i dag er forholdsmæssigt højere end for tre-fire år siden, og det skyldes det ansvar, de unge spillere har fået, siger spilleragenten Mads Bach Lund, der blandt andre repræsenterer AaB's eftertragtede målskytte Nicklas Helenius.

Han forklarer, at de klubskifter, som mange danskere har foretaget gennem årene til hollandske eller belgiske midterklubber, lige nu er vanskelige at få i stand.

- Spillerne har svært ved at lave de klubskifter, der er klassiske for danske spillere. For eksempel til Heerenveen eller Groningen, de der traditionsrige hollandske klubber, for de betaler ikke de store transfersummer for de unge spillere i dag.

- De er nødt til at gøre det så godt herhjemme, at de er klar til at gå direkte ud til til en større klub, der har råd til dem, siger agenten.

Nicklas Helenius er kun et af mindst en håndfuld superligatalenter, der længe har været rygtet væk fra den danske liga, men stort set intet skete i det transfervindue, der lukkede med udgangen af januar.

Andreas Cornelius i FC København, Casper Sloth i AGF, Rasmus Falk i OB og Jores Okore i FC Nordsjælland er andre spillere, der har gjort positivt opmærksom på sig selv, men som fortsat er i danske klubber, der i denne weekend indleder forårssæsonen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip