Danske teleselskaber tager EU-undersøgelse med sindsro

Den mulige fusion i Danmark mellem Telenor og TeliaSonera bliver fortsat drøftet med EU-Kommissionen.

Tirsdag har de to teleselskaber modtaget et såkaldt statement of objections, der er den formelle start på undersøgelsen, oplyser Telenor i en pressemeddelelse.

Tilbage i april meddelte EU-Kommissionen, at man agtede at se den danske telefusion yderligere efter i sømmene. Begrundelsen var bekymring for, hvorvidt en fusion vil svække konkurrencen på det danske telemarked.

Allerede dengang følte Telenor og TeliaSonera sig trygge ved, at fusionen bliver godkendt i løbet af andet halvår 2015, og det gør de stadig efter at have modtaget det såkaldte statement of objections.

- Et statement of objections er almindeligt i forbindelse med en fusion af denne her type. I modsætning til bekymringerne i statement of objections, tror vi fuldt og fast på, at fusionen i sidste ende vil være til gavn for konkurrencen og de danske forbrugere, skriver Telenor.

EU's konkurrencemyndigheder, der har danske Margrethe Vestager i spidsen som konkurrencekommissær, havde oprindeligt deadline 8. april, til at træffe en beslutning om, hvorvidt man kunne godkende fusionen.

I april valgte man imidlertid at udskyde den endelige beslutning med 90 arbejdsdage, således at den først ventes i starten af september.

Margrethe Vestager udtrykte tidligere på året bekymring over, hvorvidt fusionen ville være god set fra et forbrugersynspunkt, og det er blandt andet det, der bliver kigget på i øjeblikket.

Kommissionstalsmand Ricardo Cardoso har hidtil afvist at kommentere oplysninger om EU-Kommissionens undersøgelse af den danske telefusion.

TeliaSonera og Telenor skriver, at selskaberne vil fortsætte en konstruktiv dialog med EU-Kommissionen, så det sikres, at alle bekymringer bliver adresseret.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip