Danske topadvokater fyres på stribe

»I øjeblikket får vi løbende sager ind hver uge med fyringer i advokatsektoren. Der er langt flere afskedigelser end tidligere, og der er helt klart tale om en stor stigning,« siger Helene Rafn, der er lønforhandlingschef i fagforbundet DJØF.

Branchen har ikke tidligere haft så mange afskedigelser, der kommer efter advokathusene oplevede stor fremgang under den finansielle krise. Her skabte konkurser og andet krisearbejde travlhed på de store advokatkontorer. Det fulgte efter en periode, hvor der op til krisen havde været meget at lave med blandt andet store virksomhedshandler.

Men i slutningen af sidste år skiftede markedet, og branchen oplevede, at der kom langt færre sager. I de to første måneder af 2013 viser tal fra brancheforeningen Danske Advokater, at advokathusenes samlede omsætning faldt med mere end en halv milliard kroner eller over 30 procent.

Helene Rafn kan ikke præcist sige, hvor mange afskedigelser, der er tale om. Nogle af de fyrede har fået job andre steder, og DJØF får derfor ikke kendskab til alle afskedigelser. Men hun siger, at fyringer især har ramt de største steder.

Vurderingen på markedet er, at de store advokathuse som Kromann Reumert og Plesner kan have afskediget eller bedt otte til ti procent af deres advokater om at finde andet arbejde. Men de ønsker ikke selv at sætte tal på.

»Vi ansætter løbende folk, og vi er vant til, at mange forlader os. Men i et marked, der er stagnerende, har vores advokater ikke forladt os i samme tempo som før. Derfor har vi måttet opsige nogen i foråret,« siger Nicolai Ørsted, ledende partner hos advokathuset Plesner.

Gorrissen Federserspiel har måttet opsige otte advokater, hvilket er fem til seks procent af advokathusets samlede antal advokater.

»Vi har indgået fratrædelsesaftaler med otte advokater. Det gjorde vi i første kvartal, hvor vi oplevede en afmatning i sagstilgangen. Det er ikke noget, vi har gjort før,« siger Peter Appel, ledende partner hos Gorrissen Federspeil.

Vurderingen lyder fra flere advokatfirmaer, at krisen rammer advokatbranchen senere, fordi advokater begynder at få travlt med det, der kommer ud af lavkonjunkturen, typisk inden for insolvens, konkurs og rekonstruktion, skriver Berlingske.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip