Danske topchefer presses ud af udlændinge

For seks år siden havde kun hver ottende af de allerstørste børsnoterede virksomheder en udlænding i hjørnekontoret, hvor det i dag er mere end hvert tredje selskab.

Det er godt for Danmark og for selskaberne, mener både bestyrelsesformænd, ledelseseksperter og headhuntere.

»Det er en både naturlig og positiv udvikling. Det viser, at Danmark åbner sig og lægger vægt på kvalitet og bruger de bedste ressourcer, som vi kan få. Desto mere man kan påvirkes af de bedste, jo mere højnes det danske niveau,» siger Jørgen Huno Rasmussen, der er bestyrelsesformand i flere danske selskaber og selv tidligere topdirektør i FLSmidth.

Jørgen Huno Rasmussen spår, at den udvikling vil fortsætte, og at vi om nogle år vil have en større andel af udenlandske direktører.

Tre ud af de 26 største danske virksomheder på Københavns Fondsbørs havde i 2007 en udenlandsk direktør. I dag er det ni ud af 26.

»Det er godt for globale virksomheder, og det er godt for mangfoldigheden, at der kommer flere udlændinge. Det er naturligt, at en koncern som eksempelvis Vestas har brug for svenske kompetencer. Svenskere er bedre end danskere til at strukturere og styre store virksomheder,« siger professor Anders Drejer fra Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip