Danske turister kan fortsat rejse til Hurghada

Skrevet af admin

10/01/2016

Dagens topnyheder

Udenrigsministeriets Borgerservice har ikke fundet anledning til at skærpe rejsevejledningen for Hurghada i Egypten efter et møde med de lokale sikkerhedsmyndigheder og de øvrige EU-ambassader lørdag aften.

Mødet fandt sted, efter at to bevæbnede mænd fredag angreb et hotel i Hurghada, hvor der blandt andet boede danske turister.

- Vores rejsevejledning har gennem en længere periode allerede gjort opmærksom på, at der er forhøjet risiko for terror i Egypten, herunder turistdestinationer, siger kontorchef Søren Vøhtz fra Udenrigsministeriet.

- Vi følger fortsat situationen nøje og er i kontakt med de lokale myndigheder og i samarbejde med vores nordiske partnere, EU-partnere og rejsebranchen, tilføjer han.

Lørdag orienterede de lokale sikkerhedsmyndigheder blandt andet to medarbejdere fra den danske ambassade i Kairo om angrebet.

Men det er endnu for tidligt at sige noget om, hvilke motiver der kan ligge bag det voldelige angreb, hvor to bevæbnede mænd sårede tre udenlandske turister, inden de blev skudt af lokale sikkerhedsstyrker.

- Der er en officiel undersøgelse i gang. Det har den lokale chef for den nationale sikkerhed oplyst. Han har også oplyst, at man ser på sikkerhedsforholdene på hoteller i byen, siger Søren Vøhtz.

- De lokale myndigheder er bedst til at redegøre for det. Men jeg kan forstå, at de blandt andet ser på, hvordan adgangsforholdene er til hotellerne, og om de lever op til de regler, der er i Egypten, tilføjer han.

En svensker og to østrigere blev stukket ned af de to gerningsmænd, inden egyptiske sikkerhedsfolk skød overfaldsmændene. Alle tre turister er uden for livsfare.

Søndag er svenskeren - en 27-årig mand - ifølge nyhedsbureauet AFP blevet udskrevet fra hospitalet, mens et ældre østrigsk ægtepar fortsat er indlagt.

Ifølge AFP blev den ene gerningsmand dræbt, mens den anden blev såret.

/ritzau/