Danske turister vil blive i Egypten

Danskere på ferie i Egypten mærker stort set intet til de uroligheder, de præger Kairo og andre store byer.

Derfor er mange kede af, at de må forlade landet før tid, siger salgsdirektør i Star Tour, Stig Elling, til Ritzau.

- Vores gæster befinder sig alle i badeområdet Hurghada, og her er der meget fredeligt. Mange kan slet ikke forstå, hvorfor de skal hjem, for de har ikke oplevet noget voldsomt overhovedet, siger Stig Elling.

- Men når det er sagt, så har alle selvfølgelig forståelse for, at sådan som situationen udvikler sig, er det rigtigt at rejse hjem, siger han.

De i alt 200 gæster flyves ud af landet i løbet af weekenden, og mandag ventes alle at have dansk grund under fødderne.

Beslutningen skyldes, at Udenrigsministeriet torsdag skærpede sin rejsevejledning og fraråder alle ikke-nødvendige rejser til turistområder i Egypten.

Hidtil har anbefalingen været at holde sig fra hovedstaden Kairo og andre storbyer, men nu lyder samme anbefaling for turistområderne ved Rødehavet, som blandt andet tæller Hurghada, og Aqababugten.

Også Apollo, Spies og Atlantis følger rejsevejledningen slavisk.

- Vi åbner ikke for rejser til Egypten, før Udenrigsministeriet mener, at det er forsvarligt at sende turister derned, siger kommunikationschef i Apollo, Rikke Koks Andreassen, til Ritzau.

Hun oplyser, at selskabets 150 danske turister senest mandag vil være tilbage i Danmark i "god ro og orden".

Spies oplyser ligeledes, at de omgående stopper rejser til Egypten. De første gæster trækkes også hjem mandag.

Samtidig med at rejseselskaberne forsøger at finde fly, der kan fragte gæsterne hjem, er de i gang med at kontakte de gæster, som stod for at skulle rejse de kommende dage. Hos Star Toru drejer det sig om cirka 1400 personer.

- Her til morgen er vi i gang med at kontakte kunderne og tilbyde dem et andet rejsemål, eller at de kan få pengene retur, siger Stig Elling.

Han oplyser desuden, at rejserne foreløbig er indstillet frem til begyndelsen af oktober.

- Vi håber at genoptage rejserne til efteråret og vinteren, men det afhænger helt af Udenrigsministeriets anbefalinger, siger Stig Elling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip