Danske turister vil til Prag trods vandkaos

Mens vandet fortsætter med at stige i Centraleuropa, pakker danske turister gladeligt kufferten og begiver sig af sted til den tjekkiske hovedstad, Prag.

Vandmasserne som lige nu truer både Tjekkiet, Tyskland og Østrig afskrækker nemlig ikke rejseglade danskere fra storbyen. Det viser en rundringning til flere danske rejsebureauer foretaget af Ritzau.

Hos Riis Rejser, som arrangerer busrejser til blandt andet Prag, regner direktør Søren Friis ikke med at deres gæster vil blive berørt af vandmasserne - ud over aflysningen af en enkelt sejltur på Moldau.

- Det er da irriterende, men det nærmer sig jo ikke forholdene tilbage i 2002, siger Søren Riis, som netop har sendt et hold gæster af sted til den tjekkiske hovedstad.

Heller ikke hos Klingenberg Rejser, som ligeledes arrangerer busrejser til området, har man hørt noget fra deres rejsegæster. Her tager man oversvømmelserne med ophøjet ro.

- Vandet går jo lige til kanten i Prag, så deciderede oversvømmelser er det ikke endnu, siger indehaver Helge Klingenberg.

På den danske ambassade har man da også kun modtaget nogle få bekymrende opkald fra danske rejsegæster på vej til Prag.

- Der er jo nogen, der ringer og forhører sig, når nu det er i nyhederne hjemme i Danmark, fortæller souschef på den danske ambassade Lars Kjellberg, som samtidig fortæller, at ingen danskere, som allerede er i Prag, har henvendt sig.

På ambassaden holder man sig til anbefalingerne fra de tjekkiske myndigheder, som ind til videre ikke har frarådet turister fra at komme til landet.

Indtil videre har tre personer mistet livet i vandmasserne i Tjekkiet. I 2002 døde 17 tjekker, og tusinder måtte forlade deres hjem, da Centraleuropa blev ramt af voldsomme oversvømmelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip