Danske U20-talenter får VM-klø af Sverige

De danske ishockeytalenter kunne med en sejr have sikret sig en billet i kvartfinalen ved U20-VM, men holdet tabte så klart som 0-5 til Sverige.

Trods det store nederlag har Danmark stadig en god mulighed for at avancere til kvartfinalen ved slutrunden, der spilles i Helsinki i Finland.

Det kræver, at Schweiz ikke vinder i ordinær tid mod USA senere onsdag aften. Hvis schweizerne mister point i den kamp, så vil Danmark med sikkerhed slutte på fjerdepladsen i gruppen foran Schweiz.

Hvis Schweiz skulle vinde den kamp, så kan Danmark også gå videre til kvartfinalen ved at vinde den sidste gruppekamp mod USA torsdag.

Tidligere i turneringen vandt Danmark nøglekampen mod Schweiz, som indtil nu har været det eneste hold, som Olaf Ellers tropper har kunnet hamlet op med.

Sverige fik en flyvende start i onsdagens opgør mod Danmark, da Adrian Kempe efter blot 13 sekunder scorede til 1-0.

Ti minutter senere fordoblede Gustav Forsling føringen med et langskud fra blå linje, og så var det svært at se danske point i horisonten.

I anden periode stod danskerne bedre defensivt, men alligevel lykkedes det Oskar Lindblom at øge til 3-0 tre minutter før periodens udløb.

Midtvejs i tredje periode bragte William Lagesson svenskerne foran med 4-0 efter et fornemt slagskud, hvor pucken sad helt oppe i nettaget.

Alexander Nylander cementerede med en lækker detalje sejren med målet til 5-0 fire minutter før tid.

Danmark møder torsdag USA i den sidste kamp i det indledende gruppespil.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip