Danske universiteter opgiver Egypten

Syddansk Universitet er blandt de institutioner, der ikke længere vil sende studerende til Egypten. Det er ganske enkelt uforsvarligt, siger dekan Simon Møberg Torp.

»Vi vil ikke sende studerende af sted. Vi følger Udenrigsministeriets vejledninger meget nøje,« siger han til DR Nyheder.

»Det plejer at være meget populært at studere i Cairo, og de studerende plejer at være glade for det. Derfor tilbyder Syddansk Universitet de studerende udveksling i andre arabiske lande som Marokko eller Libanon,« fortæller Simon Møberg Torp.

Andre uddannelsesinstitutioner nøjes med at fraråde sine studerende at rejse til Egypten. Det gælder blandt andet Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor tre studerende - trods skolens advarsler - netop er draget til Cairo for at studere i et semester.

»Vi har været i tæt kontakt med vores samarbejdspartner i Cairo. Og ud fra deres meldinger har vi ikke haft grund til at forbyde vores studerende at tage til Cairo,« siger international koordinator Kresten Roland Johansen til DR Nyheder.

Udenrigsministeriet fraråder alle rejser til Egypten, hvor militærstyret har erklæret undtagelsestilstand frem til 14. september.

Dagens Gossip