Danske værdier i skattely slår rekord

»På ti år har vi set en meget, meget stejl stigning i de værdier, der overføres til skattely fra de fleste lande i Europa. Denne trend er fortsat trods den finansielle krise,« siger John Christensen, der er leder af den internationale organisation Tax Justice Network, der bekæmper skattelys skadelige virkninger på globalt plan.

Især den finansielle sektor kanaliserer penge til skattely. Ifølge Nationalbanken står banker, pensionskasser og forsikringsselskaber for mere end halvdelen af de danske milliarder i skattely. Ifølge John Christensen er en af årsagerne, at den finansielle sektor hjælper rige personer med at sende deres stadigt voksende formuer i skattely.

»Rige privatpersoner rådes af deres finansielle rådgivere, revisorer og advokater til at bruge konstruktioner i skattely for at undgå indkomstskat, skat på kapitalgevinster eller arveafgift,« siger John Christensen, som selv har været økonomisk rådgiver for skattelyet Jersey.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er også meget opmærksom på, at velhavende danskere har penge i skattely.

»Jeg synes virkelig, man skal tænke sig om. Vi vil køre sager, hvis der er grundlag for det. Det er virkelig mange penge de her mennesker snyder samfundet for, og dem skal vi have fat på,« siger Holger K. Nielsen, som netop har søsat endnu et projekt for at opspore danskeres formuer gemt i skattely.

Dagens Gossip