Danskejet skib synker ud for Singapore efter kollision

Seks besætningsmedlemmer er reddet, mens seks andre savnes, efter at det 146 meter lange fragtskib Thorco Cloud onsdag eftermiddag sank ud for Singapore efter, at skibet var kollideret med et større tankskib, Stolt Committment.

Det skriver internetmediet Maritime Danmark.

Det danske rederi Thorco Shipping, der har hovedsæde i København, er medejer af Thorco Cloud, men der var ingen danske besætningsmedlemmer om bord, da ulykken indtraf.

- Jeg kan bekræfte, at Thorco Cloud er sunket.

- Fokus lige nu er på, at der er en redningsaktion i gang. Derudover har jeg ikke nogen oplysninger om, hvorfor det skete, siger Thomas Mikkelsen, administrerende direktør i rederiet Thorco Shipping, til Maritime Danmark.

De 12 besætningsmedlemmer om bord på Thorco Cloud kommer fra Filippinerne og fra Østeuropa. Deres familier er underrettet.

Thorco Cloud kom sejlende fra Port of Batu Ampar i Indonesien, da det kolliderede med Stolt Commitment ud for Singapore. Thorco Cloud er bygget i 2004 og er indregistreret i Antigua Barbuda.

Stolt Commitment er 15 år gammelt og indregistreret på Cayman Øerne.

Presseansvarlig Julian Villar fra rederiet Stolt-Nielsen i London har ingen umiddelbare kommentarer til ulykken eller oplysninger om årsagen til den.

/ritzau/

Dagens Gossip