Dansker dømt for handel med 43 truede papegøjer

Skrevet af admin

26/10/2015

Mest læste i dag

Den største sag om handel med truede dyr i Danmark er blevet afsløret af politiet i samarbejde med Skat og Naturstyrelsen.

Det oplyser WWF Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

Den skyldige danske bagmand, der har solgt de truede fugle videre med en fortjeneste på flere hundrede tusinde kroner, er ifølge meddelelsen blevet udstyret med en bøde på 650.000 kroner.

Derudover har han fået konfiskeret 231.000 kroner, som udgør en del af fortjenesten ved den ulovlige handel.

Det var et anonymt tip, der fik myndighederne på sporet af manden. Sagen omfatter handel med i alt 43 levende papegøjer og 11 papegøjeæg.

- Jeg er rystet over sagens omfang. Den viser, at der også handles truede dyr på dansk jord. Og at de truede dyr handles til enorme summer, siger WWF Verdensnaturfondens generalsekretær i Danmark, Gitte Seeberg.

Sagen omfatter ifølge Verdensnaturfonden 30 levende og nu konfiskerede papegøjer, 11 nu konfiskerede papegøjeæg samt yderligere 13 forsvundne papegøjer, som formentlig også er solgt videre.

Blandt de ulovligt handlede fugle er flere truede papegøjearter, herunder blandt andet Børstehovedet papegøje, Jamaica-amazone, Rødpandet amazone og Ædelpapegøje.

I fællesskab fik Politi, Skat og Naturstyrelsen efter det anonyme tip under ransagninger på mandens bopæl og under flere aktioner i Københavns Lufthavn konfiskeret de levende papegøjer og æg.

Manden annoncerede ifølge pressemeddelelsen salg af truede papegøjer via hjemmesider som www.fuglemarked.dk og www.parrot4sale.com.

Manden havde tilsyneladende opgivet falske oplysninger til Naturstyrelsen og på den måde opnået certifikater, der lovliggjorde salget af de truede papegøjer.

/ritzau/