Dansker dræbt under bombeangreb i Kabul

En dansk statsborger er blandt de dræbte ved fredagens bombeangreb i Afghanistans hovedstad, Kabul. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice til Ritzau.

Den dræbte befandt sig i Kabul som medarbejder ved EU's politimission - EUPOL.

De pårørende er underrettet, oplyser Borgerservice, som ikke ønsker at oplyse køn eller alder på den dræbte.

Tidligt lørdag morgen er Den Fælles Udenrigstjeneste i Bruxelles endnu ikke klar til at udtale sig om fredagens hændelse.

- Vi er ved at undersøge sagen, men kan endnu ikke oplyse identiteten på den dræbte, siger pressetalsmand Maja Kocijancic til Ritzau.

Mindst 14 - langt hovedparten udlændinge - blev dræbt, da Taliban-oprørere angreb den libanesiske restaurant Taverna du Liban. Et spisested, der ifølge de internationale nyhedsbureauer er populært blandt udlændinge.

Restauranten ligger i en af Kabuls velhaverkvarterer og i nærheden af blandt andet den danske ambassade i byen.

Angrebet fandt sted ved 19:30-tiden. En oprører sprængte sig selv i luften uden for den tungt bevogtede restaurant, og derefter lykkedes det to bevæbnede mænd at trænge ind i lokalet, hvor de åbnede ild mod både personale og gæster.

Blandt de mange omkomne er Den Internationale Valutafonds repræsentant i Afghanistan samt fire FN-medarbejdere. Også restaurantens ejer blev slået ihjel i et forsøg på at afværge angrebet.

De tre Taliban-oprørere blev alle dræbt under aktionen.

Adskillige politifolk fra EU-landene har siden 2007 været udsendt til Afghanistan under EUPOL-missionen, der støtter og oplærer det afghanske politi. Der er omkring 400 udsendte medarbejdere fra 23 EU-lande.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip