Dansker fik flot NHL-debut

36 sekunder af kampen mellem Philadelphia Flyers og Boston Bruins skulle der spilles, før Danmark fik sin syvende NHL-spiller. Men det, der blev næste kapitel i den danske NHL-historie kom hurtigt til at ligne en mareridtsstart på NHL-karrieren for Oliver Lauridsen.

For han havde ikke været i aktion mere end 20 sekunder, da han blev taget ud af spillet igen. Han trak nemlig kampens første udvisning og måtte til afkøling efter en holding på Nathan Horton. Han kunne dog ånde lettet op, da de to minutter i straffeboksen fik lov at passere uden scoring til Boston.

Den tidlige udvisning så dog ikke ud til at afskrække hverken Lauridsen eller Philadelphia-træner Peter Laviolette, som brugte den 24-årige dansker mere, end man måske kunne have ventet i NHL-debuten, der i øvrigt endte med en 3-1-sejr til Philadelphia.

Lauridsen fik Luke Schenn som back-makker på isen, og selvom danskeren faktisk er cirka et halvt år ældre end sin canadiske makker, har Schenn masser af NHL-erfaring i form af mere end 300 kampe for Toronto Maple Leafs of Philadelphia Flyers.

Når det handler om spillet på isen, er der især to umiddelbare fordel for Oliver Lauridsen. Den ene er hans højde, for med sine 197 cm har han et stort vingefang på isen. Den anden er, at han er god til at stå på skøjter. Det var da også nogle af de ting, kommentatorerne fremhævede, når de talte om den nye dansker på Flyers-holdet. Derudover bemærkede de også, at han tog gode beslutninger, når han blev presset, og at hans medspillere var meget opmærksomme på at hjælpe ham - eksempelvis når der var faceoff i egen zone, hvor det er vigtigt, at man står rigtigt placeret.

Lauridsen lagde ud med at spille knap syv minutter i første periode fordelt på ni skift, mens han måtte nøjes med lige under fem minutter i anden periode fordelt på syv skift. Han nåede dog samlet set op på lige 17.12 minutter, da han rundede kampen af med godt fem et halvt minut fordelt på seks skift i tredje periode. Udover istiden blev han noteret for tre tacklinger, tre blokerede skud, to pucktab og et enkelt skud på mål selv.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip