Dansker fortsat fængslet i sag om afskårne kønsdele

En dansker, der i Sydafrika blandt andet er sigtet for at have skåret kvinders kønsdele af og opbevaret dem i sin fryser, har ved retten fået afslag på at blive løsladt mod kaution.

- Det er i retfærdighedens og offentlighedens interesse, at ansøgeren bliver nægtet kaution, siger dommer Marlene Marais ifølge AFP.

Ifølge Ekstra Bladet lagde dommeren i sin afgørelse vægt på, at danskeren har gode kontakter i nabolandet Lesotho, som ligger få timers kørsel fra byen Bloemfontein, hvor manden har bopæl og sidder fængslet.

Ifølge avisens oplysninger er danskeren gode venner med flere højtstående politifolk i Lesotho, hvor han har haft en våbenforretning.

Afslaget på løsladelse mod kaution har vakt glæde hos African National Congress Women's League, regeringspartiet ANC's kvindefløj.

- Han flygtede fra myndighederne i Danmark og Lesotho, men det vil ikke lykkes ham denne gang. Nok er nok. Vi er trætte af at se så mange kvinder blive misbrugt i dette land, og vi vil gerne se ham modtage en livstidsdom, siger partiets talskvinde Mapaseka Nkoane ifølge AFP.

Den 63-årige dansker er også sigtet for lejemordet på sin kone, for flere tilfælde af vold, for flerkoneri samt for at distribuere børneporno.

Sagen er nu udsat til den 13. januar, så politiet kan fortsætte sin efterforskning.

/ritzau/

Dagens Gossip