Dansker i mystisk Tour-udtagelse

Cykelrytteren Alex Rasmussen er midt i en særdeles hård kamp om pladserne i Garmin-Sharps Tour de France-trup.

Den danske temporytter er med i holdets bruttotrup til verdens største cykelløb, som begynder den 29. juni, men kapløbet for at komme med er hårdere end normalt.

Efter de nationale mesterskaber over hele Europa den 23. juni, skal rytterne nemlig samles i Spanien til et par dages test og træningslejr. Og så bliver rytterne først udpeget tre dage før Tour de France begynder. Det fortæller den belgiske rytter Johan van Summeren til Cyclingnews.

Johan van Summeren, som vandt Paris-Roubaix i 2011, kalder det selv en ubehagelig situation.

- Onsdagen for Tour de France bliver truppen udtaget. Du hørte rigtigt. Tre dage før Touren får vi at vide, hvem der skal køre. Det er ikke nogen behagelig situation.

Ifølge Johan van Summeren er ingen på forhånd sikker på en plads blandt de ni udvalgte - end ikke sprinteren Tyler Farrar.

- Jeg ønsker virkelig ikke at have en konkurrence mod mine kolleger. Det bør ikke være afhængig af, hvem som kører bedst i en test. Jeg vinder selvfølgelig ikke Tour de France, men jeg kan spille en rolle for holdet, siger han.

Garmin-Sharps klassementshåb Ryder Hesjedal udgik mandag af Schweiz Rundt efter et slemt styrt. Han vandt Giro d'Italia sidste år og viste i Schweiz, at han var i god form. Hvis han ikke kan køre Tour de France, kan det styrke Alex Rasmussens muligheder.

Danskeren vil nemlig først og fremmest kunne gavne i arbejdet for sprinteren Tyler Farrar - hvis han altså skal køre Tour de France.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip