Dansker i New York: Stilhed før stormen

Stilhed før stormen.

Sådan beskriver danskeren Joacim Jeppesen stemningen i millionbyen New York, hvor man forbereder sig på superstormens Sandys snarlige komme med sandsække, afspærringer og masseevakueringer.

- Lige nu er det som en blæsende efterårsdag i Danmark. Bladene hvirvler rundt i gaderne, men det er stadig ganske medgørligt. Når det først begynder at ruske lidt mere, bliver det nok anderledes at være en del af, fortæller han til Ritzau.

- Der er en stemning af, at det er opbygningen af noget, der kommer bagefter. Så i den forstand er der en stemning af stilhed før stormen, forklarer Joacim Jeppesen natten til mandag dansk tid.

New Yorks borgmester, Michael Bloomberg, har beordret knap 400.000 mennesker evakueret fra de områder i byen, der anses for mest truet. Al togtrafik, buskørsel og flytransport bliver stoppet.

- Den har fået på alle tangenter fra alle myndigheder. Men ellers tager de fleste det ret cool. Newyorkere er ikke sådan lige at slå ud af kurs. Folk tager det selvfølgelig seriøst, men også i stiv arm og stille og roligt, siger Joacim Jeppesen.

- Jeg har ikke indtryk af, at der er dommedagsstemning, tilføjer han.

Danskeren bor i bydelen Brooklyn sammen med sin familie i et rækkehusbyggeri, der ligger omkring 400 meter fra vandet.

- Jeg var så letsindig at løbe en tur dernede, og jeg så offentlige parkarealer, hvor der er sat bomme op, og bygninger tæt på vandet, hvor man har barrikaderet sig med sandsække omkring døråbningerne, lyder det.

- Det er sådan, man kan se, at der er noget under opsejling. Hvis man da ikke er gået ind i et supermarked og set, at der ikke er noget vand på hylderne. Folk har taget budskabet til sig, de skal sørge for at købe noget vand, fortæller han.

Supermarkederne i New York, som normalt bugner af varer, må også i stigende omfang melde alt udsolgt i brød ifølge Joacim Jeppesen.

Han har aflyst en rejse til Dallas for at stå stormen igennem sammen med sin kone og to børn i New York.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip