Dansker i sag om afskårne kønsdele vil fri mod kaution

En 63-årig dansker, der i Sydafrika blandt andet er sigtet for drab og for at have skåret kvinders kønsdele af og gemt dem i sin fryser, vil nu forsøge at blive løsladt mod kaution.

Det kom frem under et forberedende retsmøde ved retten i byen Bloemfontein tirsdag, skriver det sydafrikanske medie news 24.

I retsmødet kom det desuden frem, at anklagemyndigheden har opgivet at rejse tiltale mod en anden mand i sagen.

Han var mistænkt for på vegne af danskeren at have hyret en lejemorder til at slå danskerens kone ihjel. Men ifølge Phaladi Shuping, der er talsmand for anklagemyndigheden, er beviserne mod ham ikke stærke nok til en retssag.

Danskeren blev anholdt 17. september sidste år, efter at politiet fandt 21 klitorisser i hans fryser. Desuden blev der fundet både kirurgisk udstyr og børneporno i huset i Bloemfontein.

Anklagerens vigtigste vidne mod den danske våbenhandler var hans 28-årige ekskone.

Men hun blev 20. oktober - godt en måned efter hans anholdelse - dræbt med fire skud foran sit hjem i Maseru, der er hovedstad i kongedømmet Lesotho, som ligger midt i Sydafrika.

Politiet mener, at drabet var bestilt af danskeren, som kort efter blev sigtet for lejemord. Desuden er han sigtet for flere tilfælde af vold og flerkoneri.

Ved tirsdagens retsmøde blev det besluttet, at sagen skal behandles ved en højere retsinstans, hvor der er et forberedende retsmøde 26. august.

Inden da skal der dog være et nyt retsmøde. Danskeren har tidligere uden held forsøgt at blive løsladt mod kaution, men nu vil han prøve igen.

Hans nye forsvarer siger, at der er kommet nye oplysninger i sagen, og han vil derfor forsøge at få den 63-årige våbenhandler løsladt mod kaution i et retsmøde 26. juli.

/ritzau/

Dagens Gossip