Dansker inden 10. etape: En hård dag venter

Den danske cykelrytter Lars Bak skal på dagens 10. etape af Tour de France arbejde hårdt for Lotto-holdets supersprinter André Greipel.

For etapen på 197 kilometer fra Saint-Gildas-des-Bois til Saint-Malo er ganske flad, og der er på rutens afslutning lagt op til en hurtig massespurt, hvor sprinterne formentlig skal kæmpe om sejren.

Og så er der ifølge Lars Bak også lige en anden ting, som spiller ind.

- En helt anden faktor i dag bliver sidevinden. Jeg tror, at vi kommer til at se feltet blive splittet nogle gange.

- Det kan blive rigtig stressende med alle de klassementfolk, som skal holdes fremme, så alt i alt tror jeg, at det bliver en hård etape, lyder det fra Lotto-rytteren.

Sprinterprofilerne Greipel, Mark Cavendish, Marcel Kittel og Peter Sagan er alle i årets Tour noteret for én etapesejr hver.

Ingen af sprinterholdene har altså fundet en sikker formel til sejr endnu.

- Den dag, hvor Cavendish vandt, brugte vi tre mand for at køre et udbrud ind, og der manglede vi lidt folk til sidst. Den dag havde Quick-Step flere folk.

- Den dag, hvor Greipel vandt, var vores taktik at lade Quick-Step tage teten fra 10-15-kilometer-mærket og lade dem gøre det grove arbejde og komme bag ved dem, så vi havde flere mand til sidst.

- Det kunne man se også skete, men det handler om at time det rigtigt, og det gjorde vi, for Quick-Step løb helt tør for kræfter.

- Så deres taktik i dag vil nok være ikke at åbne for tidligt, men det, som spiller ind i dag, er, at der er medsidevind ind til sidst, så man skal passe på med ikke at åbne for sent, for så er det svært at komme frem.

- Det bliver en balancegang, og jeg tror også, at Argos-holdet vil revanchere sig, og jeg tror også, at Sagan vil med om den grønne trøje, så det bliver hektisk til sidst, lyder det fra Lars Bak.

Efter dagens etape venter der rytterne en enkeltstart på 33 kilometer i morgen.

/ritzau/

Dagens Gossip