Dansker indleder EM-forsvar og OL-jagt i Vejle

Søndag fik de 282 spillere for første gang mulighed for at se EM-medaljerne under åbningsceremonien i Kongernes Jelling, og mandag formiddag begynder kampen om, hvem der får lov til at tage dem med hjem.

EM i parabordtennis afvikles i Spektrum Vejle, hvor de første 24 spillere er klar til at åbne ballet ved EM i parabordtennis.

Peter Rosenmeier, der er nummer to på verdensranglisten og forsvarende europamester, spiller sin første kamp mod tyske Thomasz Kusiak.

Det er en kamp, der skal vindes, hvis danskeren for første gang i karrieren skal lykkes med et titelforsvar.

- Det er kun guldet, der tæller for mig i Vejle, men jeg ved også, at der venter nogle rigtig hårde kampe.

- Jeg har trænet målrettet efter det her i mere end et år, og jeg glæder mig vildt meget til at komme i gang, siger Peter Rosenmeier, der med en guldmedalje kan kvalificere sig til de paralympiske lege i Rio 2016.

Landstræner Christoffer Petersen er optimist forud for mandagens kampe.

- Spillerne er klar. Vi har haft nogle gode træningspas i weekenden, og jeg synes generelt, at spillerne har fundet det rette spændingsniveau.

- Jeg kan mærke på dem, at nu glæder de sig til at komme ind i Spektrum og vise, hvad de kan, siger Christoffer Petersen.

Singleturneringen slutter onsdag eftermiddag, hvor der spilles finaler fra klokken 15 i Spektrum. Torsdag tager spillerne fat på holdturneringen.

/ritzau/

Dagens Gossip