Dansker kan blive årets træner i verden

Den nu forhenværende danske landstræner i kvindefodbold Kenneth Heiner-Møller er på listen over nominerede til titlen som verdens bedste træner i 2013.

Det internationale fodboldforbund (Fifa) har tirsdag offentliggjort listen, der indeholder 10 navne på kvindetrænere, som i Fifas øjne har gjort det særligt godt i år.

Heiner-Møller er nomineret for at have ført Danmark til semifinalen ved EM i Sverige i sommer. Kun en tabt straffesparkskonkurrence afskar de ellers undertippede danskere fra slutkampen.

Fifa hæfter sig ved, at Danmark var tæt på en finaleplads og skriver i begrundelsen for nomineringen blandt andet:

- Holdets resultater og præstation skal dog ses som en succes.

- Selv om Heiner-Møller, som havde været i stillingen siden 2006, besluttede at træde tilbage efter turneringen, var den de 42-åriges ledelse af et ungt dansk hold ekstraordinært, og han forlader landsholdet med en meget lovende fremtid.

Blandt konkurrenterne til den prestigefyldte titel finder man træneren for de tyske europamestre, Silvia Neid, og manden bag Norges sølvvindere, Even Pellerud.

Sidstnævnte har i øvrigt også en forbindelse til Danmark. I en kort periode i 1990'erne stod han i spidsen for Ikast i herrernes Superliga.

/ritzau/

Dagens Gossip