Dansker misser kvalifikation til næste års grandprixer

Den danske speedwaykører Peter Kildemand trak nitten lørdag aften, da han skulle forsøge at kvalificere sig til næste års grandprix-serie i speedway.

Det lykkedes ikke for Peter Kildemand at ende blandt de tre bedste kørere, da der i polske Rybnik blev kørt det årlige GP Challenge, hvor rytterne kæmper om tre pladser i næste års serie om verdensmesterskabet.

Der var hård kamp om pointene lørdag aften, og danskeren skuffede specielt i sit andet heat, hvor det blev til nul point efter at være startet med en andenplads i sit første heat.

Derefter var det op ad bakke for Peter Kildemand, der hentede to førstepladser og en andenplads, men det var ikke nok, da han sluttede på femtepladsen med 10 point og manglede et enkelt point for at kvalificere sig.

Danske Leon Madsen hentede syv point og kvalificerede sig heller ikke.

Peter Kildemand har kørt dette års grandprix-serie, siden polakken Jaroslaw Hampel brækkede benet i juni, og han har blandt andet vundet grandprixet i Horsens.

I den nuværende VM-stilling ligger Peter Kildemand på 11.-pladsen samlet. Det er stadig muligt for ham at kvalificere sig til næste års serie, men en direkte plads kræver, at Kildemand kører sig i top 8 i den samlede stilling i år.

Han ligger i øjeblikket med 46 point, og danske Michael Jepsen Jensen har 64 point foran polske Maciej Janowski og svenske Andreas Jonsson, der har henholdsvis 63 og 51 point. Der resterer fire grandprixer i 2015-sæsonen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip