Dansker nomineret til fornem filmpris i USA

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

Herhjemme har hun produceret dokumentarer som "Ekstra Bladet uden for citat" og "Det gode liv", men den danske filmproducent Sigrid Dyekjær har også markeret sig langt uden for Danmarks grænser.

Det er for alvor slået fast, efter at hun nu er blevet nomineret til årets filmproducent i USA. Det afsløres i en pressemeddelelse.

Det er den amerikanske producentforening, The Producers Guild of America, der har nomineret danskeren til den prestigefyldte filmpris.

Den 46-årige producent er nomineret for filmen "Something Better To Come", der er instrueret af den polske filminstruktør Hanna Polak og er produceret af Sigrid Dyekjær.

Det er ikke første gang, at hun hyldes for sit arbejde. Blandt andet modtog hun sidste år de danske filminstruktørers pris, IB-prisen, for sit arbejde med dokumentarfilm herhjemme og internationalt.

I løbet af de sidste 14 år har Sigrid Dyekjær produceret mere end 20 dokumentarfilm, og hun driver filmselskabet Danish Documentary sammen med filminstruktørerne Mikala Krogh, Pernille Rose Grønkjær og Eva Mulvad.

Den fornemme pris overrækkes til vinderen ved den amerikanske producentforenings awardshow lørdag den 23. januar i Hollywood.

/ritzau/FOKUS