Dansker om tyfon: Vi har været heldige her i Vietnam

Supertyfonen Haiyan har tilsyneladende mistet så meget at sin voldsomme kraft, at frygten for, at den vil forårsage død og ødelæggelser i Vietnam, kan vise sig at være overdrevet.

Det siger en dansker, der bor i Vietnams hovedstad, Hanoi.

Mandag formiddag lokal tid kan uvejret stort set ikke mærkes i hovedstaden. Og der er foreløbig ingen meldinger i de lokale medier om, at stormen har kostet menneskeliv.

- Lige nu er vejret helt normalt med lidt grå skyer og svag vind. Og jeg kan ikke se nogen ødelæggelser her fra min lejlighed på 12. sal, siger danskeren Vinh Prag, der arbejder som oversætter og kommunikationskonsulent i Hanoi, til Ritzau.

Myndighederne har i flere dage forberedt sig på tyfonens ankomst. Over 600.000 personer er evakueret, og ifølge meteorologerne er der risiko for voldsomme regnskyl og oversvømmelser i blandt andet Hanoi.

Men det er millionbyens indbyggere indtil videre blevet forskånet for, siger Vinh Prag.

Tyfonen er på sin vej over Det Sydkinesiske Hav til Vietnam blevet nedgraderet. Da stormen nåede Vietnam omkring midnat dansk tid var det med vindstød på op til 120 kilometer i timen mod langt over 300 kilometer i timen i Filippinerne.

- Jeg tror, at vi har været heldige her i Vietnam. Der er ingen oplysninger på de sociale medier eller i radio eller tv om katastrofer på grund af stormen. Her i Hanoi fortsætter hverdagen, som den plejer, siger Vinh Prag.

Han fortæller, at myndighederne har gjort meget for at undgå samme katastrofale følger af uvejret som i Filippinerne.

- Især fordi de filippinske myndigheder er blevet anklaget for ikke at gøre det godt nok, siger han.

Han mener, at stormen er aftaget så meget, at den ikke er kraftigere end en af de storme, som vietnameserne er vant til.

/ritzau/

Dagens Gossip