Dansker snød firmaer for 14 millioner

Den 32-årige mand har bedraget to forskellige virksomheder for i alt 14 millioner kroner, som han nu skal betale tilbage. Men størstedelen af millionerne er angiveligt spillet op.

»Drevet af en spillelidenskab begik han grove forbrydelser og påførte andre store tab. Det får nu også store konsekvenser for ham selv,« siger anklager Ditte Obel Thomsen i en pressemeddelelse.

I 2011 var manden ansat i et firma i Hvidovre, hvor han godkendte betalingen af fem fakturaer på i alt 4,3 millioner kroner. De 3,3 millioner skulle bruges på at betale skat, mens den sidste million betalte en falsk faktura.

Alle pengene røg ind på den regnskabsansvarliges egen private konto.

Kort tid efter skiftede den 32-årige job til en italiensk virksomhed, hvor han fortsatte svindlen. Her godkendte han betalingen af syv falske fakturaer på i alt 9,8 millioner kroner. Igen røg pengene direkte ind på den dømtes konto.

Politiet kom på sporet af manden, da Hvidovre-firmaet efter en revision fik afsløret den omfattende svindel. Det italienske firma blev orienteret og gik ligeledes sine regnskaber igennem.

Kort tid efter fik Københavns Vestegns Politi udstedt en international arrestordre på manden, som blev anholdt i Italien. Han blev varetægtsfængslet i Danmark i januar.

Den regnskabsansvarlige erkendte sig fredag skyldig, men han overvejer at anke straffens længde.

Dagens Gossip