Dansker tæt på lufthavnseksplosioner: Panikagtige tilstande

Skrevet af admin

16/07/2016

Dagens topnyheder

Danskeren Lene Grooss er sammen med sin familie fanget i Istanbuls største lufthavn, hvor alle flyafgange er aflyst på grund af et kupforsøg i Tyrkiet.

Hun fortæller ved 3-tiden natten til lørdag, at der er blevet hørt eksplosioner i området.

- Der har for kort tid siden været to eksplosioner her i lufthavnen, og vi er blevet bedt om at fortrække fra det sted, vi sidder, og ind i en del af lufthavnen, som - får vi at vide - er mere sikker, siger hun fra telefonen.

I baggrunden høres høje råb ved gaten. Også internationale nyhedsbureauer beretter om lufthavnseksplosionerne.

Ved 2-tiden fortalte Lene Grooss ellers, at der var faldet en anelse ro på i lufthavnen. Her har hun sammen med sin mand og to sønner været siden klokken 22.30. De er på vej på ferie i Vietnam og skulle mellemlande i Istanbul.

- Der har været kampvogne på den ene side af bygningen og demonstranter på den anden side, fortæller hun.

To gange i løbet af timerne i lufthavnen har hun oplevet, at folk løb rundt i panik. I første omgang var det, fordi der var blevet hørt skud. I anden omgang var der angiveligt kommet militær til lufthavnen.

- Ingen forstod noget, og ingen har fået noget at vide. Vi har nærmest ikke set noget lufthavnspersonale, siger Lene Grooss.

Hun har selv forsøgt at holde hovedet koldt, selv om hun har været noget betænkelig ved situationen.

- Det værste, man kan gøre, er at gå i panik som de andre, siger Lene Grooss, der blandt andet har forsøgt at få folk til at sætte sig ned og tage det roligt.

Hun har dog ikke den store lyst til at rejse hverken til eller via Tyrkiet igen.

- Jeg tror ikke, jeg skal til Tyrkiet igen, lyder det.

/ritzau/