Dansker til første Formel 1: Mere spændende med Magnussen

Det danske Formel 1-håb Kevin Magnussen deltager i weekenden for første gang i motorsportens kongeklasse, og torsdag skrev han autografer sammen med sin holdkammerat på McLaren-holdet, Jenson Button.

En af de fans, der var mødt op for at få et glimt af danskeren i Melbourne, var Johnny Hansen fra Vanløse. Han har fulgt Formel 1 i mange år fra tv-skærmen, men det er første gang, at han er med til et grandprix.

- Jeg følger altid med i Formel 1 derhjemme, og det er mere spændende, når der er dansk deltagelse, siger Johnny Hansen med et Dannebrog i hånden.

- Jeg har været forbi Sydney for at besøge en kammerat, der er flyttet herned, og så kunne jeg kombinere det med at komme til Formel 1, nu hvor Magnussen skal køre, tilføjer han.

Johnny Hansen mener, at årets første Formel 1 er svært at spå om. Men han håber og tror på en placering blandt de bedste til Magnussen.

- Det er et lotteri i år med alle de ændringer, men top fem ville jo være helt fantastisk, siger han.

Formel 1-løbet i Australien er i år ekstra uforudsigeligt på grund af en række ændringer og nye krav til bilerne.

Kørerne må i denne sæson blot bruge 100 kilo brændstof per løb. Tidligere var der ingen øvre grænse, hvilket betyder, at man nu skal til at økonomisere med benzinen.

Derudover er bilerne blevet vanskeligere at styre på grund af ændringer i motorerne samt front- og bagvingerne. Det giver mere bundtræk og mindre downforce, hvilket stiller større krav til kørerne.

/ritzau/

Dagens Gossip