Dansker var låst inde på skudramt universitet: Jeg sidder låst inde i et lærerkontor sammen med fem studerende

Skrevet af admin

02/06/2016

Dagens topnyheder

Morten Bay, der er p.hd studerende og underviser på University of California i Los Angeles (Ucla), sad låst inde i et lokale, mens to personer onsdag blev skudt og dræbt på universitetet.

- Det har taget politiet præcist to timer at gå hele campus igennem og finde ud af, at der ikke var andre angrebsmænd. For to minutter siden har vi fået "all clear" meldingen, der betyder, at nu kan vi gå rundt, som vi vil, siger Morten Bay.

Onsdag har der været rapporteret et skyderi, der har kostet to personer livet på universitetet.

Det har været småt med oplysninger i sagen, men ifølge Los Angeles politi har der været tale om et drab og et selvmord.

Episoden startede klokken lidt i 10 lokal tid, da der blev rapporteret skud, og skolen blev "lukket ned" som en del af en sikkerhedsprocedure.

Derfor blev Morten Bay også låst inde i et lokale, der befandt sig tæt ved den bygning, hvor der var rapporteret skyderi. Her sad han låst inde med fem af hans studerende.

- Folk var ret bange på et tidspunkt, men jeg er stolt af mine studerende, over hvor godt de tog det, siger han.

I løbet af de to timer, hvor Morten Bay sad i lokalet, kunne han observere, hvordan hans studerende lynhurtigt skaffede sig oplysninger om skyderiet fra digitale nyhedskilder.

Men informationen fra skolen var langt mere sparsom.

- Jeg tror, det bliver en ret stor historie, hvordan sikkerhedsprocedurerne kørte. For det var under alt kritik, siger han.

Blandt andet modtog Morten Bay ikke opdateret information i skolens eget kommunikationssystem, og samtidig kunne dørene ikke låses i lokalet.

Strabadserne til trods er eleverne i god behold og ude af skolens lokaler.

- Der er selvfølgelig en vis lettelse, men jeg tror stadig, folk er ret chokeret, siger Morten Bay.

/ritzau/