Danskere bliver i Sharm el-Sheikh

I lyset af Udenrigsministeriets ændrede rejsevejledning til Sharm el-Sheikh i Egypten stopper danske rejsebureauer med at sende danske charterturister til badebyen.

Det fortæller Henrik Specht, direktør i foreningen Rejsearrangører i Danmark.

- Vi sender ikke flere rejsende til Sharm el-Sheikh i weekenden, siger Henrik Specht.

I den nye rejsevejledning vurderer Udenrigsministeriet, at luftfarten til og fra Sharm el-Sheikh er risikabel. Derimod vurderer de ikke, at sikkerhedssituationen er ændret ved ophold i selve byen.

De danskere, der lige nu befinder sig i feriebyen, bliver ikke hentet hjem i utide, da sikkerhedssituationen på landjorden ikke har ændret sig. Danskerne skal derfor flyve hjem efter planen.

- Ministeriet skønner ikke, at det er blevet mere farligt at opholde sig i byen, hvor trusselsbilledet ikke har ændret sig. Det betyder, at de rejsende bliver taget hjem som planlagt,

- Vi gør alt for at få dem hjem i god ro og orden. De egyptiske luftfartsmyndigheder har skærpet sikkerheden i lufthavnen, så den formodentligt er helt i top, siger Henrik Specht.

Henrik Specht fortæller, at rejsearrangørerne foreløbigt aflyser weekendens afgange til Sharm el-Sheikh, og at de ramte kunder kan få refunderet pengene, eller vælge en anden destination.

Udenrigsministeriet har meddelt, at de ser tiden an, og ved derfor ikke hvor længe den nuværende vejledning kommer til at være gældende. Henrik Specht fortæller, at rejsebureauerne derfor i første omgang aflyser weekendens rejser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip